Manuele Therapie

Manuele therapie is een behandelvorm die zich kenmerkt door gespecialiseerd onderzoek en behandeling van de gewrichten van het lichaam. Manuele therapie wordt toegepast in zowel DamwoudeDrachtenSurhuisterveen Veenwouden en Burgum.

 

Afspraak maken

 

 

Wat is een manueel therapeut?

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn of haar opleiding fysiotherapie een opleiding manuele therapie heeft gevolgd. De bij Fysio Bakker werkende manueel therapeuten hebben hun opleiding volbracht aan het SOMT in Amersfoort. Deze opleiding duurt 3 jaar. Daarmee hebben zij extra kennis en kunde opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van de gewrichten in het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Door hun gespecialiseerde opleiding zijn onze manueel therapeuten uitstekend in staat om de oorzaak van de klachten op te sporen en te behandelen. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar. Er is dan een verbetering van de bewegingsvrijheid en / of een afname / verdwijning van de pijn waarneembaar.

 

 

Werkwijze

De manueel therapeut vertaalt de klachten van cliënten in stoornissen in de gewrichten, spieren en zenuw (neurogene) functies van het lichaam en gerelateerde beperkingen in de dagelijkse activiteiten. De manueel therapeut heeft een brede kijk op het functioneren van cliënten. Naast lichamelijke eigenschappen en functies houdt de therapeut ook rekening met andere factoren die de activiteiten en participatie van cliënten beperken. De manueel therapeut analyseert en interpreteert deze bevindingen in combinatie met persoonlijke en externe factoren. De manueel therapeut stelt aan de hand van een gezondheidsprofiel samen met de cliënt diverse behandel- en evaluatiedoelen op. Bij dit alles wordt gebruik gemaakt van specifieke manuele vaardigheden om stoornissen in de functies van gewrichten te diagnosticeren en te behandelen. Met als doel: de beweeglijkheid van de gewrichten te verbeteren zodat de functie van het gewricht hersteld kan worden. Hierdoor zullen de houding en beweging van het lichaam direct kunnen verbeteren. Ook geeft de manueel therapeut houdings- en bewegingsadviezen die passend zijn voor jouw situatie.

 

Onderzoek

Het onderzoek heeft als doel de oorzaak van de klacht te vinden en dit te relateren aan de bewegingsstoornissen die gevonden zijn in de gewrichten. De manueel therapeut van Fysio Bakker zal beginnen met een vraaggesprek en gaat daarna verder met het lichamelijk onderzoek.

 

Behandeling

Het doel van de behandeling manuele therapie, is het optimaliseren van de bewegingsvrijheid van de gewrichten. Door een verbetering van deze beweeglijkheid zullen de klachten direct kunnen verminderen of verdwijnen.

 

Een afspraak maken

Plan nu een afspraak bij de fysiotherapeut bij jou in de buurt. Bekijk welke van de volgende locaties het dichtste in de buurt is van jou:

Onze openingstijden zijn ruim, waardoor er altijd een geschikt moment te plannen is. Stuur ons een WhatsApp bericht, neem telefonisch contact op óf vul het online afsprakenformulier op onze website in, dan nemen we contact met je op om een afspraak te maken. Je hebt geen verwijsbrief nodig van de huisarts.

 

Maak een afspraak