Wat is nekpijn?

De nek vormt de verbinding tussen het bovenlichaam en het hoofd. De nekwervels, spieren en andere verbindingen zorgen voor een stevige fixatie, maar laten tegelijkertijd ook mogelijkheden voor beweging over. Al deze structuren kunnen aanleiding geven tot nekpijn. Vaak voelt nekpijn aan als een zeurende pijn aan één of beide kanten van de nek of boven op de schouders. Soms kun je je hoofd minder goed draaien. De nekspieren voelen vaak gespannen en stijf aan.

 

Afspraak maken

 

 

Klachten en symptomen bij nekpijn

  • Hoofdpijn
  • Duizeligheid
  • Oorsuizen
  • Concentratiestoornissen
  • Uitstralende pijn naar de armen
  • Tintelingen in de hand of vingers

 

Wat zijn risicofactoren?

Nekklachten ontstaan vaak geleidelijk. Verschillende werkgerelateerde eigenschappen staan bekend als risicofactor voor het ontstaan van nekpijn, zoals hoge werkdruk, langdurig in dezelfde houding werken of vanuit een ongemakkelijke of verkeerde werkhouding. Ook langdurig autorijden, hoge of juist lage armsnelheid tijdens het werk en werken in een tochtige omgeving kunnen ervoor zorgen dat de gewrichten niet meer goed bewegen en spieren verkrampen, waardoor de pijn ontstaat. 

 

 

Wat kan ik zelf doen?

Meestal gaat nekpijn vanzelf over wanneer je gedoseerd actief blijft. Wanneer je risicofactoren zoveel mogelijk vermijdt en gevarieerd en voldoende beweegt, is de kans op snel herstel het grootst. Eventueel kun je pijnstillers nemen. Bedrust is meestal niet nodig.

 

Behandeling van nekklachten

Voor de behandeling van rugklachten bestaan meerdere behandelmogelijkheden.

Preventief kan er gedacht worden aan een werkplekonderzoek. 
De fysiotherapie of manuele therapie behandelingen kunnen veelomvattend zijn. Bijvoorbeeld mobilisaties van de nek. Dry Needling van de nekspieren. Maar ook manuele therapie bij een wervelblokkade

 

Een afspraak maken

Plan nu een afspraak bij de fysiotherapeut bij jou in de buurt. Bekijk welke van de volgende locaties het dichtste in de buurt is van jou:

Onze openingstijden zijn ruim, waardoor er altijd een geschikt moment te plannen is. Stuur ons een WhatsApp bericht, neem telefonisch contact op óf vul het online afsprakenformulier op onze website in, dan nemen we contact met je op om een afspraak te maken. Je hebt geen verwijsbrief nodig van de huisarts.

 

Maak een afspraak

 

Fysio Bakker praktijk voor fysiotherapie in Drachten, Damwoude, Surhuisterveen, Burgum en Veenwouden.

  • Makkelijk een afspraak 
  • Geen wachtlijst
  • Gevestigd in Drachten, Damwoude, Surhuisterveen, Burgum en Veenwouden.