Drachten

In hartje Drachten tegenover de Lawei aan de Burg. Wuiteweg 33 bevindt zich de praktijklocatie van Fysio Bakker Drachten. De praktijk bevindt zich binnen Gezondheidscentrum Wuiteweg. Binnen dit centrum werken we nauw samen met overige zorgverleners om iedereen zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. In Drachten kun je naast fysiotherapie terecht voor manuele therapie, oedeemtherapie, dry needling, shockwave, EPTE, echografie, zwangerFit, mamaFit en looptraining (Claudicatio).

Fysio Bakker Drachten 
Burg. Wuiteweg 33 
9203KA Drachten  

Je kunt makkelijk parkeren. Er bevindt zich een parkeerplaats naast het pand aan de Wuiteweg in Drachten en aan De Opgang. 

 

Plan je route

 

Afspraak maken

Je kunt makkelijk een afspraak maken via WhatsApp, telefonisch of per mail. Wij hanteren geen wachtlijst en streven er naar binnen 24 uur je te kunnen behandelen. 

T: 0512 - 358 230
M: info@fysiobakker.nl

 

 

Openingstijden locatie Fysiotherapie Drachten:

 Maandag  08:00 – 21:00  
 Dinsdag  08:00 – 21:00  
 Woensdag  08:00 – 21:00  
 Donderdag  08:00 – 21:00  
 Vrijdag  08:00 – 21:00  
 Zaterdag  Gesloten  
 Zondag  Gesloten  
 

 

Fysiotherapie in Drachten bij Fysiobakker

Fysiotherapie is een medische behandelmethode die gericht is op het voorkomen en verhelpen van klachten aan het bewegingsapparaat. Heb jij last van een blessure, pijnlijke gewrichten of spierproblemen? Dan kunnen wij jou helpen met fysiotherapie in Drachten. Wil jij eerst meer informatie voordat je een afspraak maakt? Lees dan gerust verder of neem contact met ons op via WhatsApp of telefonisch. Wij staan voor jou klaar.

Fysio in Drachten: wat houdt het in?

Fysiotherapie in Drachten is gericht op het herstellen en optimaliseren van de functies van het menselijk lichaam, specifiek de spieren, botten, gewrichten en zenuwen. Bij Fysio Bakker in Drachten onderzoeken we jouw klachten en op basis hiervan stellen we een behandelplan op. Hierbij houden we rekening met jouw persoonlijke situatie, leeftijd en medische voorgeschiedenis.

De behandeling kan bestaan uit verschillende therapievormen, zoals:

 • Oefentherapie: hierbij worden specifieke oefeningen gedaan om spieren en gewrichten te versterken en/of soepeler te maken.
 • Fysio-Fitness: Fysio-fitness omvat een combinatie van fysiotherapie en fitness, waarbij specifieke oefeningen en trainingsprogramma's worden gebruikt om de mobiliteit, kracht en conditie te verbeteren en te ondersteunen bij het herstel van klachten.
 • Manuele Therapie: Manuele therapie is een is een behandeling die tot doel heeft de gewrichten beter te laten functioneren en de lichaamshouding en -bewegingen te verbeteren.
 • Mobilisatie: deze therapie verbetert de beweeglijkheid van gewrichten door middel van zachte, rustige mobiliserende bewegingen.
 • Dry Needling: bij deze techniek wordt met een acupunctuurnaald in de spier geprikt om verhardingen los te maken en pijn te verminderen.
 • Shockwave therapie: Hierbij worden schokgolven gebruikt om beschadigde weefsels te herstellen.
 • EPTE: Deze behandeling maakt gebruik van een apparaat dat kleine elektrische stroompjes afgeeft om zo de genezing van weefsels te bevorderen.
 • Bekkentherapie: Bekkentherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op het behandelen van klachten en dysfuncties in het bekkengebied, zoals bekkenpijn, bekkeninstabiliteit en urine-incontinentie.
 • Fysiotherapie Drachten: voor wie is het geschikt?

  Fysiotherapie in Drachten is geschikt voor iedereen die klachten heeft aan het bewegingsapparaat. Of je nu een sporter bent met een blessure, of een kantoorbaan hebt en last hebt van RSI: een fysiotherapeut kan jou helpen. Ook bij chronische aandoeningen, zoals reuma of Parkinson, kan fysiotherapie verlichting bieden.

  Fysiotherapie Drachten: waar vind ik een goede

  therapeut?

  Ben jij op zoek naar een fysiotherapeut in Drachten? Dan ben je bij Fysio Bakker aan het juiste adres. Met onze jarenlange ervaringen helpen wij jou graag. Onze therapeuten zijn gespecialiseerd in verschillende behandelmethoden en op het gebied van verschillende soorten klachten en blessures. Hierdoor hebben wij altijd de perfecte therapeut voor jouw specifieke klachten.

  Wat zijn de kosten van fysio in Drachten?

  Over het algemeen worden de kosten voor fysiotherapie in Drachten vergoed vanuit de zorgverzekering. Fysiotherapie is gedeeltelijk opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering. De vergoeding hangt af van de leeftijd en de reden van de behandeling. Als u een aanvullende zorgverzekering heeft, kunt u mogelijk meer behandelingen vergoed krijgen. U kunt de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering raadplegen voor meer informatie.

  Wat zijn de voordelen van fysiotherapie in Drachten?

  Het volgen van fysiotherapie in Drachten kan verschillende voordelen hebben. Hieronder hebben we er een aantal voor u op een rijtje gezet:

  • Verbetering van klachten aan het bewegingsapparaat
  • Voorkomen van nieuwe klachten
  • Verbetering van sportprestaties
  • Verhoging van de kwaliteit van leven
  • Vermindering van pijn
  • Betere mobiliteit
  • Sneller herstel na een operatie

  Maak gerust een afspraak bij Fysio Bakker in Drachten. Onze deskundige therapeuten helpen u graag bij het verminderen van uw klachten en het verbeteren van uw functioneren. Of u nu baat heeft bij oefentherapie, mobilisatie, dry needling, EPTE of shockwave therapie, wij hebben verschillende behandelingen beschikbaar die aansluiten bij uw persoonlijke situatie en klachten.