Heb je problemen met het bewegen van je heup? Of heb je een zeurende pijn in je lies? Dagelijks onderzoeken en behandelen we mensen met heupklachten. Heb je een heupoperatie gehad? Dan kun je voor revalidatie of behandeling terecht bij een van onze locaties in DamwoudeDrachten, Surhuisterveen, Burgum en Veenwouden.

 

Afspraak maken

 

Wat zijn heup- en liesklachten ?

De heupkom in je bekken en de heupkop in je bovenbeen vormen samen het heupgewricht. Dit speelt een belangrijke rol bij al je dagelijkse bewegingen. De vorm van de botten en de werking van de spieren leveren de combinatie van stevigheid en beweeglijkheid aan je heupgewricht. Heupklachten zorgen er dan ook snel voor dat je niet meer vrijuit kunt bewegen. Ook hebben ze invloed op klachten in je  onderrug of knieën.

 

 

Oorzaken van heupklachten en liesklachten

Klachten in het gebied van je heup en lies kunnen worden veroorzaakt door een aangeboren afwijking in je skelet en slijtage van je heupgewricht of een te lange of te intensieve overbelasting. Bijvoorbeeld door sport. We onderzoeken dan ook eerst hoe je klachten zijn ontstaan. Degeneratie van het gewrichtskraakbeen (artrose) is de meest voorkomende oorzaak van beschadiging van het heupgewricht. Artrose ontstaat wanneer de belasting van het heupgewricht groter is dan de belastbaarheid. Een ook veel voorkomende oorzaak van pijnklachten is een overbelasting van een spier, pees of slijmbeurs rond je heupgewricht.

 

Wat kan jouw fysiotherapeut van Fysio Bakker voor je doen ?

Fysiotherapie bij heup- en liesklachten start met het achterhalen van de oorzaak van je klacht. We adviseren je over het gebruik van je heup in het dagelijkse leven. Ook beoordelen we je houding en manier van lopen. We beoordelen de beweeglijkheid van de heup en behandelen beperkingen daarin. Tot slot krijg je specifieke oefeningen voor het versterken van spieren rond je heup, romp en been. 
Voor revalidatietrajecten hebben we zowel in Damwoude, Drachten als Veenwouden een ruim opgezette oefenzaal. In Surhuisterveen hebben we een samenwerkingsverband met Sportcentrum Reflex voor revalidatie trajecten.

 

Een afspraak maken

Plan nu een afspraak bij de fysiotherapeut bij jou in de buurt. Bekijk welke van de volgende locaties het dichtste in de buurt is van jou:

Onze openingstijden zijn ruim, waardoor er altijd een geschikt moment te plannen is. Stuur ons een WhatsApp bericht, neem telefonisch contact op óf vul het online afsprakenformulier op onze website in, dan nemen we contact met je op om een afspraak te maken. Je hebt geen verwijsbrief nodig van de huisarts.

 

Maak een afspraak

 

Fysio Bakker praktijk voor fysiotherapie in Drachten, Damwoude, Surhuisterveen, Burgum en Veenwouden.

  • Makkelijk een afspraak 
  • Geen wachtlijst
  • Gevestigd in Drachten, Damwoude, Surhuisterveen, Burgum en Veenwouden.