Fysiotherapie

Op zoek naar fysiotherapie in de buurt van DamwoudeDrachten, SurhuisterveenVeenwouden of Burgum? Maak een afspraak bij Fysio Bakker. Ons team van professionele fysiotherapeuten staat klaar om samen met jou aan de slag te gaan. Bewegen is leven, daarom bieden wij verschillende behandelmethoden aan om jouw klachten te verminderen. Iedereen is welkom.

 

Maak een afspraak

 

Onze specialisaties

Op onze locaties kun je terecht voor verschillende specialisaties binnen de fysiotherapie. Welke zijn dit? En wat houden ze in?

Manuele therapie

Manuele therapie is een specialisatie waarbij we jouw gewrichten onderzoeken en behandelen. We onderzoeken de manier waarop je beweegt en kijken hoe we jouw gewrichten soepeler kunnen laten werken. Het doel is natuurlijk dat jouw klachten verminderen en je weer met plezier kunt bewegen.

Manuele therapie passen we veel toe bij de volgende klachten:

  • Hoofdpijn
  • Duizeligheid
  • Pijn/stijfheid aan nek, schouders en rug
  • Kaakklachten
  • en nog veel meer...

 

Lees meer over manuele therapie

 

 

 

Dry needling

Een andere populaire specialisatie is dry needling. Hierbij prikken we een heel dun naaldje in het triggerpoint. Een triggerpoint is een plek in je spier, waar spiervezels zich niet meer ontspannen. Misschien ken je het ook als een ‘knoop’. We noemen dit dry needling, omdat we geen vloeistof in de spier spuiten met de naald.

 

Lees meer over dry needling

 

Shockwave therapie

In onze verschillende praktijken bieden we ook shockwave therapie aan. We gebruiken hierbij krachtige geluidsgolven, die zich onder een bepaalde druk onder de huid naar de blessure bewegen. Dit verbetert jouw bloedsomloop en stofwisseling op die plek, waardoor je lichaam de blessure zelf beter kan genezen.

 

Lees meer over shockwave therapie

 

Overige behandelingen

Bij Fysio Bakker kun je nog veel meer fysiotherapie behandelingen ondergaan. Denk bijvoorbeeld aan oedeemtherapieechografiebekkentherapieEPTE therapie en de behandeling van etalagebenen, ook wel claudicatio therapie genoemd. Ook bieden we Fysio-Fitness aan, waarbij je in een groep fitnesstraining krijgt onder begeleiding van een fysiotherapeut.

Neem contact met ons op om jouw klachten te bespreken, dan kijken we samen welke behandeling jou het beste kan helpen.

 

Neem contact op

 

Fysiotherapie aan huis

Soms zijn de omstandigheden zo dat je niet naar onze praktijk kunt komen. Bijvoorbeeld wanneer je net geopereerd bent aan een heup of knie, wanneer het risico dat je valt groot is of door welke andere reden dan ook. Als dat niet kan, komen we natuurlijk gewoon bij jou thuis voor de fysiotherapie.

Tijdens de thuisbehandeling werken we er samen aan om jouw klachten te verminderen. Daarnaast optimaliseren we jouw zelfstandig functioneren. Eventueel is het dan mogelijk op termijn toch de behandeling op onze praktijklocatie voort te zetten, waar de behandelmogelijkheden beter zijn dan in de thuissituatie.

 

Lees meer over fysiotherapie aan huis