Veelgestelde vragen

U kunt bij Fysio Bakker in Drachten, Veenwouden en Damwoude in de avonduren terecht voor een afspraak. De avonden variëren.
Ook kunt u voor uw werk aan behandeld worden. Fysio Bakker hanteert zeer ruime openingstijden.
Nee, u heeft geen verwijsbrief meer nodig van uw arts. U kunt dus rechtstreeks bij ons een afspraak maken.
Ja. U heeft zowel in Drachten, Veenwouden, Damwoude als Surhuisterveen vrije keuze van
uw fysiotherapeut.
Nee, Fysio Bakker hanteert zowel in Drachten, Surhuisterveen, Veenwouden als Damwoude geen wachtlijst. Indien noodzakelijk kunt u bij ons dezelfde dag nog behandeld worden. Service staat bij ons hoog in het vaandel.
Ja. Zowel in Drachten, Surhuisterveen, Damwoude en Veenwouden kunt u makkelijk
parkeren.

Bij Fysiotherapie Bakker Drachten kunt u parkeren aan de Opgang. Onze locatie in Drachten
is tegenover de Lawei en binnen Gezondheidscentrum Wuiteweg.

Bij Fysiotherapie Bakker Surhuisterveen kunt u parkeren zowel voor las naast het pand aan
de Nije Jirden 12 in Surshuisterveen. Onze locatie in Surshuisterveen is binnen Medisch
Centrum Surhuisterveen.

Bij Fysiotherapie Bakker Damwoude kunt u parkeren op de parkeerplaats behorende bij het
Medisch Centrum Damwoude. Onze locatie in Damwoude is tegenover de het
winkelcentrum aan de Haadwei 10 in Damwoude.

Bij Fysiotherapie Bakker Veenwouden kunt u parkeren op de ruime parkeerplaats behorende
bij het pand. Onze locatie in Veenwouden bevindt zich binnen FMT Sport.
Bij iedere afspraak dient u een handdoek en uw afsprakenkaartje mee te nemen. Bij de eerste afspraak dient u ook uw verzekeringspasje en identiteitsbewijs mee te nemen.
U kunt bij Fysio Bakker terecht voor fysiotherapie, manuele therapie, fysio-fitness, echografie, medical taping, EPTE, shockwave, oedeemtherapie, revalidatietraining fysiotherapie op lokatie en verschillende beweegprogramma’s.

Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel wat zich onder andere uit in de diverse cursussen die alle therapeuten gevolgd hebben en nog steeds volgen.
Heeft u een aanvullende zorgverzekering? Dan krijgt u mogelijk meer behandelingen vergoed. Raadpleeg hiervoor de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering.

Niet vergoede fysiotherapie:

Indien u niet aanvullend verzekerd bent of u heeft het maximaal aantal behandelingen vanuit uw aanvullende verzekering al verbruikt ontvangt u van ons een nota.

Let op: u bent zelf verantwoordelijk voor het in de gaten houden van uw aantal vergoede behandelingen.
Fysiotherapie zit gedeeltelijk in het basispakket van de zorgverzekering. Wat u precies vergoed krijgt, hangt af van uw leeftijd en de reden waarom u fysiotherapie krijgt. U kunt zich aanvullend verzekeren voor fysiotherapie die niet in de basisverzekering zit.
Heeft u een chronische aandoening die op de chronische lijst staat? Dan krijgt u fysiotherapie en oefentherapie vergoed vanuit uw basisverzekering vanaf de 21e behandeling.

Boven de 18 jaar start de vergoeding uit de basisverzekering vanaf de 21ste behandeling, indien er een chronische indicatie op uw verwijzing aanwezig is. De eerste 20 behandelingen zijn dan voor uw eigen rekening of worden (deels) vergoed vanuit de aanvullende verzekering, inden deze is afgesloten. Raadpleeg hiervoor de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering.

Let er wel op dat het eigen risico van toepassing is. Als u uw eigen risico heeft verbruikt, dan heeft u bij chronsiche fysio-/oefentherapie recht op volledige vergoeding vanuit de basisverzekering.

De eerste 20 behandelingen
Deze eerste 20 behandelingen hoeft u maar één keer per behandelingstype te betalen. U hoeft dus niet ieder jaar opnieuw deze eerste paar behandelingen te betalen, omdat de 20 behandelingen gelden per aandoening en niet per kalenderjaar. Wel wordt elk jaar opnieuw gebruik gemaakt van het eigen risicovoorwaarden van uw zorgverzekering.
Jongeren tot 18 jaar krijgen de eerste 9 behandelingen voor fysiotherapie en oefentherapie vergoed. Hebben deze behandelingen niet het gewenste resultaat? Dan vergoedt de zorgverzekeraar eventueel meer behandelingen (maximaal 9).
Jongeren met een chronische aandoening kunnen alle behandelingen voor fysiotherapie en oefentherapie vergoed krijgen. De aandoening moet op de lijst met chronische aandoeningen staan.