Echografie

Op de locaties Damwoude, Drachten en Surhuisterveen kun je terecht voor echografie. Wij beschikken over de modernste echografie apparatuur. 

De collega’s die de echografie-opleiding hebben gedaan, scholen nog steeds bij om jouw klachten nog beter in beeld te brengen. 

Fysio Bakker Damwoude, Fysio Bakker Drachten, Fysio Bakker Surhuisterveen en Fysio Bakker Burgum beschikken zoals geschreven over de modernste echografie apparatuur. Deze apparatuur wordt ook steeds vernieuwd met de best mogelijke software. 

 

Afspraak maken

 

 

Wat is echografie?

Echografie is bij de meeste mensen bekend vanuit de zwangerschaps-diagnostiek en het zichtbaar maken van het ongeboren kind. Deze techniek kan ook heel goed worden toegepast om spieren, pezen, kapsel, banden, zenuwen en bloedvaten weer te geven. Hoogfrequent geluidsgolven, welke voor het menselijk oor niet waarneembaar zijn, worden het lichaam in gezonden. Hierbij wordt een transducer rechtstreeks op de huid geplaatst. Deze transducer is in staat om de geluidsgolven uit te zenden en terugkerende echo’s te ontvangen. Echo’s ontstaan in het lichaam waar de ene structuur overgaat in een andere. Deze echo’s worden door een computer razend snel verwerkt tot een beeld op de monitor die dan de structuren die onder de huid liggen weergeeft.

 

 

Het echo onderzoek

Er zijn geen speciale voorbereidingen nodig voor het onderzoek. Het is geheel pijnloos en kan zo vaak herhaald worden als nodig is. Het onderzoek zal tussen de 10 en 20 minuten in beslag nemen. Er wordt een laagje gel op de transducer aangebracht, waarna deze over de huid bewogen wordt en de beelden op de monitor zichtbaar worden. Tijdens het onderzoek kan de behandelaar je vragen bewegingen te maken welke dan op het beeldscherm gevolgd en beoordeeld kunnen worden. Ook de patiënt kan het onderzoek op de monitor volgen.

 

Vergoeding

De kosten voor echografisch onderzoek worden vergoed vanuit je aanvullende verzekering. 

 

 

Een afspraak maken

Plan nu een afspraak bij de fysiotherapeut bij jou in de buurt. Bekijk welke van de volgende locaties het dichtste in de buurt is van jou:

Onze openingstijden zijn ruim, waardoor er altijd een geschikt moment te plannen is. Stuur ons een WhatsApp bericht, neem telefonisch contact op óf vul het online afsprakenformulier op onze website in, dan nemen we contact met je op om een afspraak te maken. Je hebt geen verwijsbrief nodig van de huisarts.

 

Maak een afspraak