Bekkentherapie

Fysio Bakker biedt in Drachten naast fysiotherapie ook bekkentherapie aan. Joyce Boomsma, is gespecialiseerd in bekkenbodemklachten die tijdens of na de zwangerschap optreden. Deze bekkenbodemklachten kunnen voortkomen vanuit een aantal oorzaken. 
Indicaties voor bekkentherapie zijn bijvoorbeeld lage rugklachten of bekkenklachten bij- of na de zwangerschap.

Joyce is ook geregisterd Zwangerfit en Mamafit trainster.

Afspraak maken

 

Bekkenpijn in en na de zwangerschap.

Pijn in de omgeving van het bekken is een veel voorkomend verschijnsel in de zwangerschap. Onder invloed van zwangerschapshormonen verweken de verbindingen tussen de bekkenbeenderen (dit is een natuurlijk proces om tijdens de bevalling het kind een vrije doorgang te geven). Als de verbindingen echter te lang voor of na de bevalling erg soepel zijn kan dit lijden tot pijnklachten.
Bekkenfysiotherapie is erop gericht om bij deze klachten de stabiliteit rondom het bekken weer te optimaliseren en adviezen te geven hoe je het beste om kunt gaan met de pijnklachten in het dagelijks leven.

 

 

Wat kan de gespecialiseerde fysiotherapeut van Fysio Bakker Drachten voor je doen?

Behandeling van een bekkentherapeut bij Fysio Bakker Drachten kan je klachten duidelijk doen afnemen. De gespecialiseerde fysiotherapeut  gaat samen met je op zoek naar de oorzaak van de klachten en stelt met jou een behandelplan op. Tijdens de behandeling krijg je informatie en begeleiding.

De therapie kan ook gericht zijn om zo lang mogelijk te blijven functioneren gedurende en na de zwangerschap d.m.v. het corrigeren van het dagelijks houdings- en bewegingsgedrag.  Zij helpt je bij het vinden van de balans tussen belasting en belastbaarheid en stelt samen met jou een individueel oefenprogramma op.

 


Een afspraak maken

Plan nu een afspraak bij de fysiotherapeut bij jou in de buurt. Bekijk welke van de volgende locaties het dichtste in de buurt is van jou:

Onze openingstijden zijn ruim, waardoor er altijd een geschikt moment te plannen is. Stuur ons een WhatsApp bericht, neem telefonisch contact op óf vul het online afsprakenformulier op onze website in, dan nemen we contact met je op om een afspraak te maken. Je hebt geen verwijsbrief nodig van de huisarts.

 

Maak een afspraak