Fysiotherapie Harkema

Woon jij in Harkema en ben je op zoek naar fysiotherapie in de buurt? Dan ben je bij Fysio Bakker aan het juiste adres. De dichtstbijzijnde locatie is Surhuisterveen, maar je bent ook welkom in onze andere drie praktijken in Drachten, Damwoude en Veenwouden. Voor verschillende behandelmethoden hebben wij fysiotherapeuten in ons team. Maak dus meteen een afspraak, dan kunnen we kijken hoe we jou het best van jouw klachten af helpen.

 

Maak een afspraak

 

Onze specialisaties

Fysiotherapie kent verschillende specialisaties, zo ook onze praktijk in de buurt van Harkema. Welke specialisaties zijn dat precies? En wat houden deze in?

Manuele therapie

Zijn jouw klachten ontstaan vanuit problemen met je gewrichten? Bijvoorbeeld vanuit je wervelkolom, je heupen of knieën? Dan passen we vaak manuele therapie toe. We onderzoeken jouw houding en hoe jij beweegt, om vervolgens een behandeling toe te passen die dit makkelijker maakt. Klachten waarbij we dit vaak toepassen zijn:

  • Hoofdpijn
  • Duizeligheid
  • Pijn/stijfheid aan nek, schouders en rug
  • Kaakklachten
  • en nog veel meer...

 

Lees meer over manuele therapie

 

 

Dry needling

Als je last hebt van knopen in je spieren, ook wel ‘triggerpoints’ genoemd, kunnen we dry needling toepassen. De naam verklapt al een beetje dat we met een heel dun naaldje rechtstreeks in de knoop prikken. Zo kan deze ontspannen en verdwijnen de bijbehorende klachten. We noemen het ‘dry’ needling, omdat we geen vloeistof injecteren.

 

Lees meer over dry needling

 

Shockwave therapie

Ook shockwave therapie is een vorm van fysiotherapie die we in de buurt van Harkema toepassen. Hierbij gebruiken we een apparaat dat krachtige geluidsgolven naar de plek van de blessure verplaatst. Dit stimuleert de doorbloeding en stofwisseling op die plek, waardoor jouw eigen lichaam de blessure beter kan herstellen.

 

Lees meer over shockwave therapie

 

Overige behandelingen

Manuele therapie, dry needling en shockwave therapie worden veel toegepast, maar dit zijn niet de enige behandelingen in de fysiotherapie die we in Harkema en omgeving kunnen inzetten. Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende specialisaties?

Ook kun je je bij ons aanmelden voor een Fysio-Fitness programma. Hierbij word je tijdens het fitnessen door een fysiotherapeut begeleid, samen met maximaal 8 andere mensen.

Welke behandeling het meest bij jou past is afhankelijk van verschillende factoren. Neem contact met ons op om jouw klachten te bespreken, dan kijken we welke behandeling het meest geschikt is.

 

Neem contact op

 

Fysiotherapie aan huis

Soms zijn de omstandigheden zo dat je niet naar onze praktijk kunt komen. Bijvoorbeeld wanneer je net geopereerd bent aan een heup of knie, wanneer het risico dat je valt groot is of door welke andere reden dan ook. Als dat niet kan, komen we natuurlijk gewoon bij jou thuis in Harkema voor de fysiotherapie.

Tijdens de thuisbehandeling werken we er samen aan om jouw klachten te verminderen. Daarnaast optimaliseren we jouw zelfstandig functioneren. Eventueel is het dan mogelijk op termijn toch de behandeling op onze praktijklocatie voort te zetten, waar de behandelmogelijkheden beter zijn dan in de thuissituatie.

 

Lees meer over fysiotherapie aan huis