Fysiotherapie Damwoude

Woon jij in Damwoude en ben je op zoek naar fysiotherapie in de buurt? Dan ben je bij Fysio Bakker aan het juiste adres. In Damwoude zelf zit een praktijk, maar je bent ook welkom in onze andere drie praktijken in Drachten, Surhuisterveen en Veenwouden. Voor verschillende behandelmethoden hebben wij fysiotherapeuten in ons team. Maak dus meteen een afspraak, dan kunnen we kijken hoe we jou het best van jouw klachten af helpen.

 

Maak een afspraak

 

Onze specialisaties

Fysiotherapie kent verschillende specialisaties, zo ook onze praktijk in Damwoude. Welke specialisaties zijn dat precies? En wat houden deze in?

Manuele therapie

Zijn jouw klachten ontstaan vanuit problemen met je gewrichten? Bijvoorbeeld vanuit je wervelkolom, je heupen of knieën? Dan passen we vaak manuele therapie toe. We onderzoeken jouw houding en hoe jij beweegt, om vervolgens een behandeling toe te passen die dit makkelijker maakt. Klachten waarbij we dit vaak toepassen zijn:

  • Hoofdpijn
  • Duizeligheid
  • Pijn/stijfheid aan nek, schouders en rug
  • Kaakklachten
  • en nog veel meer...

 

Lees meer over manuele therapie

 

 

Dry needling

Als je last hebt van knopen in je spieren, ook wel ‘triggerpoints’ genoemd, kunnen we dry needling toepassen. De naam verklapt al een beetje dat we met een heel dun naaldje rechtstreeks in de knoop prikken. Zo kan deze ontspannen en verdwijnen de bijbehorende klachten. We noemen het ‘dry’ needling, omdat we geen vloeistof injecteren.

 

Lees meer over dry needling

 

Shockwave therapie

Ook shockwave therapie is een vorm van fysiotherapie die we in Damwoude toepassen. Hierbij gebruiken we een apparaat dat krachtige geluidsgolven naar de plek van de blessure verplaatst. Dit stimuleert de doorbloeding en stofwisseling op die plek, waardoor jouw eigen lichaam de blessure beter kan herstellen.

 

Lees meer over shockwave therapie

 

Overige behandelingen

Manuele therapie, dry needling en shockwave therapie worden veel toegepast, maar dit zijn niet de enige behandelingen in de fysiotherapie die we in Damwoude kunnen inzetten. Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende specialisaties?

Ook kun je je bij ons aanmelden voor een Fysio-Fitness programma. Hierbij word je tijdens het fitnessen door een fysiotherapeut begeleid, samen met maximaal 8 andere mensen.

Welke behandeling het meest bij jou past is afhankelijk van verschillende factoren. Neem contact met ons op om jouw klachten te bespreken, dan kijken we welke behandeling het meest geschikt is.

 

Neem contact op

 

Fysiotherapie aan huis

Is het voor jou niet mogelijk om naar de praktijk in Damwoude te komen voor fysiotherapie? Geen probleem, dan bezoeken we je gewoon thuis! Er zijn namelijk genoeg redenen te bedenken waardoor je zeker baat hebt bij fysiotherapie, maar niet in de gelegenheid bent om naar ons te komen. Bijvoorbeeld wanneer je net geopereerd bent!

We bezoeken je graag thuis en helpen je dan eventueel zo snel mogelijk naar de praktijk te kunnen komen, waar de behandelmogelijkheden optimaal zijn.

 

Lees meer over fysiotherapie aan huis