Fysiotherapie Surhuizum

Woon jij in Surhuizum en ben je op zoek naar fysiotherapie in de buurt? Dan ben je bij Fysio Bakker aan het juiste adres. De dichtstbijzijnde locatie is Surhuisterveen, maar je bent ook welkom in onze andere drie praktijken in Drachten, Damwoude en Veenwouden. Voor verschillende behandelmethoden hebben wij fysiotherapeuten in ons team. Maak dus meteen een afspraak, dan kunnen we kijken hoe we jou het best van jouw klachten af helpen.

 

Maak een afspraak

 

Onze specialisaties

Fysiotherapie kent verschillende specialisaties, zo ook onze praktijk in de buurt van Surhuizum. Welke specialisaties zijn dat precies? En wat houden deze in?

Manuele therapie

Zijn jouw klachten ontstaan vanuit problemen met je gewrichten? Bijvoorbeeld vanuit je wervelkolom, je heupen of knieën? Dan passen we vaak manuele therapie toe. We onderzoeken jouw houding en hoe jij beweegt, om vervolgens een behandeling toe te passen die dit makkelijker maakt. Klachten waarbij we dit vaak toepassen zijn:

  • Hoofdpijn
  • Duizeligheid
  • Pijn/stijfheid aan nek, schouders en rug
  • Kaakklachten
  • en nog veel meer...

 

Lees meer over manuele therapie

 

 

Dry needling

Als je last hebt van knopen in je spieren, ook wel ‘triggerpoints’ genoemd, kunnen we dry needling toepassen. De naam verklapt al een beetje dat we met een heel dun naaldje rechtstreeks in de knoop prikken. Zo kan deze ontspannen en verdwijnen de bijbehorende klachten. We noemen het ‘dry’ needling, omdat we geen vloeistof injecteren.

 

Lees meer over dry needling

 

Shockwave therapie

In onze verschillende praktijken bieden we ook shockwave therapie aan. We gebruiken hierbij krachtige geluidsgolven, die zich onder een bepaalde druk onder de huid naar de blessure bewegen. Dit verbetert jouw bloedsomloop en stofwisseling op die plek, waardoor je lichaam de blessure zelf beter kan genezen.

 

Lees meer over shockwave therapie

 

Overige behandelingen

In de buurt van Surhuizum kun je nog veel meer fysiotherapie behandelingen ondergaan. Denk bijvoorbeeld aan oedeemtherapie, echografie, bekkentherapie, EPTE therapie en de behandeling van etalagebenen, ook wel claudicatio therapie genoemd. Ook bieden we Fysio-Fitness aan, waarbij je in een groep fitnesstraining krijgt onder begeleiding van een fysiotherapeut.

Neem contact met ons op om jouw klachten te bespreken, dan kijken we samen welke behandeling jou het beste kan helpen.

 

Neem contact op

 

Fysiotherapie aan huis

Soms zijn de omstandigheden zo dat je niet naar onze praktijk kunt komen. Bijvoorbeeld wanneer je net geopereerd bent aan een heup of knie, wanneer het risico dat je valt groot is of door welke andere reden dan ook. Als dat niet kan, komen we natuurlijk gewoon bij jou thuis in Surhuizum voor de fysiotherapie.

Tijdens de thuisbehandeling werken we er samen aan om jouw klachten te verminderen. Daarnaast optimaliseren we jouw zelfstandig functioneren. Eventueel is het dan mogelijk op termijn toch de behandeling op onze praktijklocatie voort te zetten, waar de behandelmogelijkheden beter zijn dan in de thuissituatie.

 

Lees meer over fysiotherapie aan huis